Svetainėje jūsų patogumui naudojami slapukai. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su "Autentiška" slapukų politika. Daugiau informacijos

Kauno gyventojams – naujai atkurtas XIX a. „Telegrafas“

Pirmuoju kultūros paveldo objektu Kaune, atkurtu pagal naujai Lietuvoje taikomą autentiškumo sertifikavimo sistemą, tapo senasis karinis Kauno tvirtovės telegrafas, įkurtas 1891 m. rudenį. Pastatas rekonstruojamas išsaugant visas, jau antrą šimtmetį skaičiuojančias architektūrines ir kultūrines vertybes.

Daugiau informacijos.

1891

Išsaugota daugiau nei šimtmetis istorijos

„Telegrafe“ išlaikyta autentiška kabinetų sistema, jie virto atskiromis 20–28 kv. m. studijomis, tinkančiomis gyvenimui, kūrybai ir darbui. Ypatingą interjero stilių „Telegrafe“ kuria išsaugotos autentiškos interjero detalės – ažūriniai plieniniai laiptai, autentiški lubų lipdiniai, restauruotos autentiškos viso pastato medinės durys, nudažytos originalia spalva, kokia buvo tik pastačius telegrafą.

Atlikus polichrominius tyrimus paaiškėjo, kad per daugiau nei 100 m. sienos buvo perdažytos net 12 kartų, fasadas perdažytas 10 kartų.

Autentiškumas kiekviename žingsnyje

„Tik pamatę šį unikalų pastatą iš karto nusprendėme – detaliai atkursime, patys investuosime į išskirtinę Kauno architektūrą, šią jau antrą šimtmetį skaičiuojančią kultūros ir architektūros vertybę. Mūsų naujasis daugiafunkcinių studijų projektas geriausiai atspindi „Citus“ filosofiją – naujai žvelgti į supančią aplinką ir tapti bendruomenei ir visam miestui vertę kuriančia bendrove“, – sakė bendrovės įkūrėjas Mindaugas Vanagas.

Mes, CITUS

Ieškome savojo kelio ir unikalios sėkmės formulės statybų ir nekilnojamojo turto rinkoje, kur tiek nedaug išskirtinumo ir unikalumo, o sėkmė statoma ant ankstesnių ar net svetimų sėkmės projektų. Čia vyrauja masiniai, visiems tinkantys sprendimai, turintys garantuoti kuo didesnius pelnus, todėl mes orientuojamės į nišinius projektus, diegiame technologijas, kurios taps būtinos tik po kelerių metų, buriame bendruomenes ir kviečiame žaisti vaikus ten, kur kiti kloja asfaltą arba kasa naujus pamatus.

CITUS namai Vilniuje: 
  • BŪK ČIA – sportiški namai Lazdynėliuose
  • LINK TEN – koncentruotas gėris gyvenimui
  • PAJUSTIS – to neįmanoma papasakoti. Tai reikia pajusti.
CITUS namai Kaune: 

Kaunas pasveikino „Telegrafą“

2017 m. lapkričio 23 dieną buvo atidengta „Telegrafo“ autentiškumą patvirtinanti lentelė. Šia proga „Telegrafą“ sveikino Kauno vicemeras Povilas Mačiulis, Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė, Lietuvos nekilnojamojo turto plėtros asociacijos direktorius Mindaugas Statulevičius, miesto architektų bendruomenės nariai, miesto savivaldybės atstovai.

Daugiau apie „Telegrafą“ sužinosite

www.citus.lt